MAGAZÍN iMANDALA
Každý prst na ruce je spojen se 2 orgány
Jean Shin Jyutsy je starodávná forma japonského umění, která pomáhá harmonizovat tělo i ducha pomocí stimulace specifických bodů na rukou a prstech. Pro ty, kteří zatím neslyšeli o tomto odvěkém japonském mistrovství a filozofii, je čas se nyní s nimi seznámit. Jde o součást tradičních forem východní medicíny vycházející z principu vyrovnávání energie proudící tělem, která je důležitá jak pro fyzické, tak duševní zdraví. Základem je následující poznání. Každý prst na ruce je spojen s nějakým orgánem, který je zároveň zodpovědný za konkrétní emoci.
Jak provádět stimulaci bodů
-
Pokud potřebujete pracovat na problémovém orgánu, držte k němu příslušející prst v celé dlani druhé ruky a pravidelně jej mačkejte. Dělejte to 3 až 5 minut.
-
Zároveň během tohoto času hluboko dýchejte.
-
Chcete-li pracovat na celém těle, stimulujte postupně všechny prsty, každý po 3 minuty.
Na závěr dosáhnete nejen zlepšení funkce konkrétních orgánů, ale přispějete také k harmonizaci celého těla.
No a zde následují tělesné orgány, emoce a fyzické symptomy spojené s jednotlivými prsty:
Palec
Orgány: žaludek a slezina
Emoce: úzkost, deprese
Fyzické symptomy: bolesti v břišní dutině, problémy s pokožkou, bolesti hlavy, nervozita
Ukazováček
Orgány: ledviny a močový měchýř
Emoce: zklamání, strach, zmatenost
Fyzické projevy: bolesti svalů, bolesti zad, bolesti zubů, problémy se zažívacím traktem
Prostředník
Orgány: játra a žlučník
Emoce: nerozhodnost, hněv, podrážděnost
Fyzické symptomy: problémy s cirkulací krve, menstruační bolesti, problémy se zrakem, únava, bolesti v přední části hlavy, migrény
Prsteník
Orgány: plíce a tlusté střevo
Emoce: negativita, smutek, strach z odmítnutí, bohužel zármutek
Fyzické symptomy: zvonění v uších, respirační potíže, astma, kožní onemocnění, problémy s trávením
Malíček
Orgány: srdce a tenké střevo
Emoce: péče, úzkost, nervozita, nedostatek sebevědomí
Fyzické symptomy: onemocnění srdce, bolest v krku, plynatost žaludku, problémy s kostmi
Zdroj: Alternativní magazin