top of page

Jak "nacpat" do 2+1 dětský pokojíček


Podívejte se na barevnost provedení formou obrazů, tapet a dalších detailů, křišťálový lustr a lustr z lastur dominují v prostoru a pohled do dětského pokojíčku naznačuje jeho dětskou atmosféru.
Proměna obývacího pokoje
Změnou uspořádání prostoru jsem zvětšila náš malý byt z 2+1 na 3kk, později jsem ho, díky tomu, dobře prodala a ze zisku koupila 100let starý statek a splnila si tak svůj sen o větším bydlení 2krát.

Když se dnes podívám na to, kde žiji teď a co všechno jsem proměnou mého bytu získala, pořád se mi trochu třesou kolena. Díky jeho "transformaci" jsem postupně splnila sny synovi, mě i manželovi, aniž bych to dopředu tušila.

Dnes bydlím s rodinou v přírodě na 100 let starém rodovém statku a užívám si každý den procházením se do vlastního lesa. Žiji na místě, o kterém jsem dlouho snila.


Ale vždycky to tak nebylo. Více než 20 let jsem bydlela v Praze, kde jsme žili s rodinou v malém bytě. Když jsme ho před 15-ti lety kupovali, tak jsme si museli vyřídit hypotéku a celou dobu jí těžce splácet.


Na koupi většího bytu jsme si ani netroufli. I tak hypoteční splátku ve výši 15 000 Kč měsíčně nebylo vždy jednoduché splácet. Vyžadovalo to zodpovědnost, mít pořád dobře placenou práci a taky pokoru se v ní udržet co nejdéle nebo si rychle zajistit další, když zrovna někdo z nás dvou právě o práci přišel.


V takových situacích jsme pokaždé hořce pociťovali, co znamená žít pod taktovkou hypotečního dluhu.


Byt 2+1 měl 65 m2 a velkou lodžii orientovanou na jih. Dům, kde jsme bydleli stojí na ulici Počernická, která se nachází na rozhraní Vinohrad a Strašnic. Tato sympatická malá obytná zóna obrostlá bujarou zelení je Pražany známá jako Vinohradský Palouk.


Nádherný prostor k bydlení.
Dům, kde jsme bydleli je na hranici pražských Vinohrad a Strašnic.

Pár krát za svůj život jsem si prošla „krizovými“ okamžiky, které souvisely s mým úsilím udělat maximum proto, abych řádně platila bankovní závazky a tak jsem pracovala v totálním bezhlavém nasazení až do doby, než jsem na vlastní kůži poznala problém, kterým je vyhoření z práce.


A pokaždé, když jsem potřebovala nabrat novou energii anebo se prostě jen uklidnit, tak pokud to jen šlo, tak mi přinášelo vášeň a vnášelo mi radost do žil, když jsem se mohla věnovat tématům o proměnách v bydlení, jako je rekonstrukce nebo interiérový design.


Rekonstrukce a interiérový design jsou mojí mnohaletou vášní


Ve volných chvílích jsem byla schopná od rána do večera učit se od zkušených zahraničních profesionálů anebo studovat proměny bydlení prezentované zahraničními pořady o bydlení a architektuře.


Bavilo mě jít do hloubky věci. Sledovala a analyzovala všechny kroky a postupy hvězdných designérů a architektů, jako je George Clarke a Kevin McCloud nebo Candice Olsone.



Při pohledu na jakýkoliv prostor se mi okamžitě začaly vybavovat varianty, jak by ho bylo možné jinak vylepšit.


Pokaždé, když jsem byla na návštěvě u kamarádů nebo přátel se mi v hlavě rodily vize o tom, jak skvěle by jejich bydlení mohlo po úpravách, které mi přicházely na mysl rychlostí světla, vypadat.


Jak nafouknout malý byt a vytvořit v něm dětský pokojíček

Náš byt byl docela hezký, ale začal nám v něm vážně chybět prostor. Narodil se nám syn a já začala přemýšlet, jak to naše malé bydlení nafouknout a vytvořit v něm dětský pokojíček.


O hračky jsme zakopávali úplně všude. Ve dveřích do obývacího pokoje visela houpačka, krabice a koše plné hraček se válely v obýváku i v ložnici. Ale neměli jsme zase tolik peněz a zároveň se nechtěli více zadlužit tím, že si pořídíme nový prostornější byt.


Už když jsme tenhle byt kupovali jsem věděla, že ho je možné zvětšit. Ale měla jsem pocit, že bych se měla poradit s architekty, kterým jsem v té době důvěřovala více než sobě.


Oslovila jsem pražskou architektku, jejíž práce se mi hodně líbily. Vysvětlila ji můj záměr o transformaci a požádali ji, aby mi s realizací proměny bytu z 2+1 na 3kk pomohla.


Jenomže potom, co mi předložila návrh na realizaci za téměř 1,5 mil Kč. jsem velmi rychle ze záměru spolupráce vycouvala a začala přemýšlet, jak to celé vyřeším sama.


Život mi v roce 2013 nabídl tento láskyplný okamžik, kdy jsem si uvědomila, že mohu uplatnit všechny za ta léta nabyté vědomosti o rekonstrukci a designu interiéru při proměně vlastního bytu.


Došlo mi, že to vlastně nebude zase tak těžké.


A tak jsem se pustila do hledání nového prostoru pro dětský pokojíček v našem malém bytě.

Jak jsem při "transformaci" našeho bytu postupovala


V bytě jsme měli menší kuchyni, do které se přímo vstupovalo z obývacího pokoje, ale zároveň taky samostatnými dveřmi přímo z chodby.


Napadlo mě vstup mezi obývacím pokojem a kuchyní zazdít a zachovat pouze jeden vchod, a to z chodby a z pokoje, kde je kuchyně udělat samostatný dětský pokojíček pro syna Matouše.



Bingo! Hrozně mě ten nápad potěšil. Byl totiž tak jednoduchý, že se mi nechtělo ani věřit. Ale, kde budu mít kuchyni? Zamyslela jsem se....


Kuchyni jsem přenesla do obývacího pokoje, kde jsem se rozhodla vytvořit funkční kuchyňský kout v rohu obývacího pokoje, hned vedle nutných přívodů, jako je voda, odpady pro dřez a myčku a taky rozvody elektřiny.



Vchod do staré kuchyně byl uzavřen a do jeho niky jsem umístila kromě úložných skříněk taky zabudovanou lednici, troubu a mikrovlnku.
Proměna obývacího pokoje, kde nově vznikl kuchyňský kout.

Jednotlivé kroky, nápady a myšlenky jsem rovnou systematicky vkládala do počítačového programu na plánování prostoru, který jsem si za tímto účelem pořídila.

A vznikl mi pod rukama skvělý návrh na přeměnu našeho malého 2+1 bytu na luxusní 3kk domov.


A co říct závěrem?


Pokud nějakou dobu přemýšlíte, že byste potřebovali zvětšit váš byt a vytvořit v něm jeden pokoj navíc věřím, že jste v tomto článku pro sebe našli hodnotné informace a dostatečnou inspiraci, jak váš problém můžete vyřešit.


Zapojte transformaci bytu jako jistou strategii ve vašich budoucích plánech a vytvořte si domov, který bude mít hodnotu. Nic to však nemění na skutečnosti, že i zde je zapotřebí se zvednout a něco pro to udělat a zapojit nejenom hlavu, ale i ruce a nářadí. Velmi ráda vás celým procesem postupně, krok za krokem, provedu. Tak pojďte do toho!


Mimo to existují zaručené možnosti, jak nejen změnit prostor o jeden pokoj navíc, ale ještě jak ho zkrášlit, zútulnit a navýšit hodnotu takto proměněné nemovitosti. Já jsem šikovnými změnami provedla všechny zmíněné kroky a navíc navýšila hodnotu bytu o 1,5mil. Kč, než bylo na trhu v tuto dobu běžné.


Jestli vás tohle téma zajímá a chcete vědět, jakým způsobem jsem toho dosáhla a chcete objevit zaručené návody a postupy, jak na to krok za krokem, sdílím návod, jak to jednoduše udělat v online průvodci Jak vybrousit ze svého bytu diamant.


Já jsem si díky této proměně bytu ověřila, že know-how, které jsem dosud o rekonstrukcích a designu interiéru nabyla mi pomohlo splnit nejenom můj sen o bydlení a životě v přírodě na rodovém statku, ale zároveň dnes vím, že díky tomu, že jsem se nebála zrealizovat moji vizi o transformaci bytu, mohu inspirovat i vás ostatní k tomu, abyste se stali tvůrci vlastního bydlení.


Za svůj život jsem se naučila opravdu hodně přemýšlet o tom, co a jak udělat a kolik mně to bude stát, abych vytvořila funkční a útulný domov. Proto dnes učím lidi, jak mohou s lehkostí vytvoří krásné a stylové bydlení a přetavit sen o božském domově do reality tak, že jim dávám funkční a praxí prověřené návody, jak snadno naplánovat a zorganizovat účelnou rekonstrukci interiéru i domu a tím je vedu, krok za krokem k úspěšné realizaci proměny domova.


Už více let inspiruji lidi tím, jak šetrně žijeme a přetváříme vlastní domov. Ukazuji jim cesty, jak se mohou stát tvůrci vlastního bydlení, jak mohou proměnit interiér i starý dům sami, podle vlastních představ, bez architekta i designéra a bez zbytečných nákladů navíc a mohou žít a bydlet svobodně, radostně a s pocitem naplnění.


Zvu vás na cestu za tvůrčím přístupem k bydlení i životu. Na cestu, kde vědomým způsobem, chytře a ekonomicky, zrealizujete vše potřebné v oblasti bydlení. Bude mi potěšením vás na této cestě provázet. Nabízím vám vlastní know-how a zkušenosti, a to různými způsoby.


Nakonec bych vám chtěla popřát, pokud se pro "transformaci" bytu rozhodnete, aby vám práce přinášela radost a tvořili jste proměnu bytu s lehkostí. Pokud byste se mě rádi na cokoliv zeptali, napište mi.


Mějte se krásně a vytvořte si božsky dokonalý domov.


Šárka



Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
FB inzeráty 2.png
Facebook-NukNuk.jpg

NukNuk Ateliér

Tento blog je místo, kde si můžete kromě článků autorky projektu NukNuk Ateliér Šárky Grycové přečíst i její příběhy a najdete tady náměty k motivaci, porci inspirace i nakopnutí do toho, abyste konečně začali tvořit váš vysněný domov. Stáhněte si některý z účinných taháků, abyste se naučili, jak proměnit váš sen o krásném domově do reality a bydleli božsky. Více o tvoření bydlení se Šárkou tady >>

Šárka je autorkou projektu Nuknuk Ateliér a inspiruje lidi, jak si mohou snadno a chytře přetvořit vlastní bydlení. Učí je, jak využívat potenciál vlastní kreativity, aby se mohli vydávat za svými sny a renovovat a přetvářet jejich domovy snadno, chytře a ekonomicky. Více o Šárce najdete tady >>

POJĎTE BYDLET BOŽSKY A MĚJTE RADOST Z VAŠEHO DOMOVA

Buďme ve spojení na sociálních sítích!

Staňte se fanouškem stránky na Facebooku NukNukAtelier - klikněte na "TO SE MI LÍBÍ"

Sledujte příspěvky stránky na Instagramu nuk.nukateliér - klikněte na "SLEDOVAT"

Inspirujete se příspěvky, sledujte je, komentujte, buďte se mnou ve spojení. :-)

 Tvorbou na chalupě jsem si nejenže splnila můj sen, ale díky vášni pro udržitelný design tady vytvářím osobitý a originální domov.

Nebojte se a vytvořte si taky prostor domova, ve kterém si budete plnit vaše sny.

Bude mi ctí vás na cestě za nimi provázet.

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
DSC01286.jpg

Šárka

Autorka projektu, renovátorka chalupy a máma skvělého syna :-)

Sledujte můj Instagram:

bottom of page