top of page

Přijmi to co je, tak jak to je a uleví se ti!


Konečně jsem došla tam, kde jsem pochopila "hru", které říkáme život. Pochopila jsem, že se nemůžu se životem prát, ale přijímat ho takový jaký je a že vše pomine až ve chvíli, kdy mi to přestane vadit.


Nejde to najednou, je potřeba se tomu otevřít , prožít to a taky pochopit, že vše co se nám děje je vlastně dobré. V minulých letech jsem převážně řešila otázku práce, jestli mít "dobrou" práci. Viděla jsem v tom hlavní smysl života.


Myslela jsem si, že pokud nemám práci, kterou dělám ráda, tak nemohu plnohodnotně existovat a být spokojená. Jenomže život se zdá být mnohem složitější na to, abychom všichni dělali to, co máme rádi.


Naopak pochopila jsem, že život není o spokojené práci, ale je o každodenním spokojeném postoji. O tom být spokojeni sami se sebou, přijímat názory a postoje ostatních lidí a stejně tak ve spokojenosti a s klidem nitra přijímat situace, které naplňují všechny okamžiky našich dnů, ať jsou jakkoliv negativní. Do nich samozřejmě patří i naše práce.


Díky tomu jsem dokázala odhalit mnoho omezení, které mi bránily prožívat vlastní spokojenost. Jde o negativní emoce, kdy odpor plodí další odpor, a proto je dobré nedělat druhým to, co my nechceme, aby druzí dělali nám.


Mojí životní průvodkyní je Ivanka Adamcová


A tak jsem nakonec přišla k poznání, že k tomu, abych byla spokojená v každém okamžiku života je potřeba vždy PŘIJMOUT TO CO JE, TAK JAK TO JE, A PAK SE MI ULEVÍ. Z počátku to pochopit není vůbec snadné. Je dobré se nechat vést.


Mou učitelkou, životní průvodkyni a duchovním mistrem v poznání je Iva Adamcová. Ivanka, jak ji všichni říkáme, byla klíčem k odpovědi na mou otázku jestli lze žít spokojený život? Teď si asi říkáte, že život není přece tak jednoduchý a fádní, abychom v něm snadno přijali vše, co se nám děje!


Ale věřte mi, že ano a že to není tak těžké. Je nutné však pochopit základní principy a učit se žít v přítomném okamžiku. Jde o každodenní praxi, naučit se žít v pokoře. O tom a dalších věcech hovoří Ivanka nejen na základních přednáškách ve Starých Křečanech, které můžete vidět na Youtubu.


Už řadu let takto oslovuje spoustu lidí, kterým pomáhá pochopit, jak zlepšit svůj osud a zdravotní stav a zkvalitnit tím život nás všech, neboť, jak ona sama říká, vše se vším souvisí.


V roce 2012 byla v Mnichově u Loun pod kopcem Oblík započata stavba Centra duchovní pomoci, které je nyní už u konce. V tomto centru, nazvaném Statek - Slunečnice, bude převážně pomáhat duchovně lidem a bude je i navracet zpět k přírodě.


A tak sdílím zde, pro všechny potřebné, strádající nebo nemocné, kteří hledají pomoc, odkaz na její webové stránky,kde si můžete přečíst nebo poslechnout informace, které by vám otevřely "oči".

Šárka

165 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
FB inzeráty 2.png
Facebook-NukNuk.jpg

NukNuk Ateliér

Tento blog je místo, kde si můžete kromě článků autorky projektu NukNuk Ateliér Šárky Grycové přečíst i její příběhy a najdete tady náměty k motivaci, porci inspirace i nakopnutí do toho, abyste konečně začali tvořit váš vysněný domov. Stáhněte si některý z účinných taháků, abyste se naučili, jak proměnit váš sen o krásném domově do reality a bydleli božsky. Více o tvoření bydlení se Šárkou tady >>

Šárka je autorkou projektu Nuknuk Ateliér a inspiruje lidi, jak si mohou snadno a chytře přetvořit vlastní bydlení. Učí je, jak využívat potenciál vlastní kreativity, aby se mohli vydávat za svými sny a renovovat a přetvářet jejich domovy snadno, chytře a ekonomicky. Více o Šárce najdete tady >>

POJĎTE BYDLET BOŽSKY A MĚJTE RADOST Z VAŠEHO DOMOVA

Buďme ve spojení na sociálních sítích!

Staňte se fanouškem stránky na Facebooku NukNukAtelier - klikněte na "TO SE MI LÍBÍ"

Sledujte příspěvky stránky na Instagramu nuk.nukateliér - klikněte na "SLEDOVAT"

Inspirujete se příspěvky, sledujte je, komentujte, buďte se mnou ve spojení. :-)

 Tvorbou na chalupě jsem si nejenže splnila můj sen, ale díky vášni pro udržitelný design tady vytvářím osobitý a originální domov.

Nebojte se a vytvořte si taky prostor domova, ve kterém si budete plnit vaše sny.

Bude mi ctí vás na cestě za nimi provázet.

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
DSC01286.jpg

Šárka

Autorka projektu, renovátorka chalupy a máma skvělého syna :-)

Sledujte můj Instagram:

bottom of page