top of page

Nejsem blázen, ale nespoléhám na peníze!



V poslední době neustále podstupuji zkoušku toho, jestli opravdu jsem schopná žít podle vlastního přesvědčení. Zda-li uspěji na cestě, kterou jsem si zrovna vybrala.


Je to neuvěřitelný boj mezi dvěma skutečnostmi nebo realitami, kdy jedná říká "Konečně jsi tady správně, vydrž, neboj se...." a ta druhá "Jsi blázen? Co to tady předvádíš?..."


Nejde však o přesvědčování někoho druhého, ani nedostávám za vyučenou, nýbrž svádím boj sama se sebou. A při tom si stále častěji uvědomuji, jaké hodnoty má můj vlastní život!


Co mně dnes utvrdilo opět jít vlastní cestou a měnit tak můj život, je desatero, které mi připomněl můj oblíbený lékař:

1. Nevěřte slepě lékařům. Naslouchejte signálům těla. Nemocí vám hlásí, že tímto způsobem už dál žít nemůžete. 2. Převezměte zodpovědnost za vlastní zdraví. Nespoléhejte na zázraky medicíny. Restart už se nemusí podařit. 3. Žádná instituce vám klidné stáří nezajistí. Pečujte o své rodiče. Vychovávejte děti k tomu, aby pečovaly o vás. 4. Nespoléhejte na peníze. Udržujte dobré vztahy rodiny a přátel. Mějte ráda nejen sebe. 5. Zkuste žít alespoň jeden den bez elektrospotřebičů. Pokud kolaps nastane, budete připravená. 6. Neposlouchejte projevy politiků. Šíří zdraví nebezpečné negativní emoce. Když se objeví na televizní obrazovce, přepněte na přírodovědecký program. 7. Chraňte životní prostředí jako sama sebe. 8. Práce, která přináší uspokojení vám a prospěch co největšímu počtu lidí, je nejzdravější. 9. Zdravá strava sama o sobě nestačí. Neméně důležité je kdy, jak a s kým si jídlo vychutnáte. Občasný půst vám jen prospěje. 10. Sportujte pro radost. Nehoňte se. Stejně se nedohoníte.

A tak pokud i vy máte nějaké pochybnosti,tak nezoufejte, nenechte se zmást vnějšími projevy. Jde o to, vydržet, naučit se trpělivosti a v pokoře k životu objevit důstojnost i sami v sobě.

Vaše Šárka

70 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
FB inzeráty 2.png
Facebook-NukNuk.jpg

NukNuk Ateliér

Tento blog je místo, kde si můžete kromě článků autorky projektu NukNuk Ateliér Šárky Grycové přečíst i její příběhy a najdete tady náměty k motivaci, porci inspirace i nakopnutí do toho, abyste konečně začali tvořit váš vysněný domov. Stáhněte si některý z účinných taháků, abyste se naučili, jak proměnit váš sen o krásném domově do reality a bydleli božsky. Více o tvoření bydlení se Šárkou tady >>

Šárka je autorkou projektu Nuknuk Ateliér a inspiruje lidi, jak si mohou snadno a chytře přetvořit vlastní bydlení. Učí je, jak využívat potenciál vlastní kreativity, aby se mohli vydávat za svými sny a renovovat a přetvářet jejich domovy snadno, chytře a ekonomicky. Více o Šárce najdete tady >>

POJĎTE BYDLET BOŽSKY A MĚJTE RADOST Z VAŠEHO DOMOVA

Buďme ve spojení na sociálních sítích!

Staňte se fanouškem stránky na Facebooku NukNukAtelier - klikněte na "TO SE MI LÍBÍ"

Sledujte příspěvky stránky na Instagramu nuk.nukateliér - klikněte na "SLEDOVAT"

Inspirujete se příspěvky, sledujte je, komentujte, buďte se mnou ve spojení. :-)

 Tvorbou na chalupě jsem si nejenže splnila můj sen, ale díky vášni pro udržitelný design tady vytvářím osobitý a originální domov.

Nebojte se a vytvořte si taky prostor domova, ve kterém si budete plnit vaše sny.

Bude mi ctí vás na cestě za nimi provázet.

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
DSC01286.jpg

Šárka

Autorka projektu, renovátorka chalupy a máma skvělého syna :-)

Sledujte můj Instagram:

bottom of page