top of page

Odhalení - 11 kroků k úspěšné proměně pokojíčku pro holčičky


V prvním díle seriálu nazvaném 11 kroků k úspěšné proměně pokojíčku pro holčičky - díl I. tvoříme návrh jsem vám představila proměnu pokojíčku pro holčičky, kterou jsem vytvořila s kamarádkou Andreou. Dala jsem dohromady moje zkušenosti z praxe, kdy jsme v roce 2014 interiér pokojíčku realizovaly. Jedná se celkem o 11 kroků, které tvoří funkční návod, jak se pustit do proměny. Dnes vám představím posledních 5 kroků a provedu vás, postupně krok za krokem, realizací návrhu proměny v praxi.


V prvním díle jsme uskutečnili prvních 6 kroků z 11-ti kroků příprav návrhu, kterými je dobré si projít, protože vám ve finále dost podstatně usnadní celkovou realizaci v praxi. Jednak díky ní budete mít přehled o tom, co je potřeba udělat a taky budete přesně vědět, kolik vás celá proměna bude stát peněz. A taky se nikde nezadrhnete a nebudete mít tendenci navyšovat rozpočet proměny.


A protože vás vedu k tomu, abyste změnili pohled na věc, zapojili představivost a změnili rutinní zvyky proto, abyste byli šetrní k výdajům z vaši peněženky, a taky se snažili ubrat z neřízeného konzumu společnosti. Vřele vám doporučuji k pořízení nábytku, doplňků nebo textilu přistoupit tak, že využijete :


  1. možnost nákupu v obchodech, kterou vidím za nutnou pouze v případě, že nelze nebo není vhodné si pořídit konkrétní věc z druhé ruky

  2. možnost, kterou vám upřímně doporučuji, osobně ji nazývám "fáze šetřilka", kdy využijete možnost nákupu v bazaru nebo se poptáte v rodině anebo to zkusíte kombinací obou těchto variant.


Pojďme si tedy společně projít dalších 5 kroků konkrétní realizace proměny pokojíčku v praxi.


Krok číslo 7.

Celý náš návrh pokojíčku jsem včetně všech vybraných věcí z moodboardu přenesla do plánovacího softwaru interiéru, abych se ujistila, že je vše v pořádku, a že je v pokojíčku dostatek místa. Tohle nejlépe zjistíte ve 3D online vizualizaci, kterou lze vytvořit ve speciálních systémech pro návrh interiéru, které lze na našem trhu snadno pořídit.

Návrh dívčího pokojíčku v 2D pohledu vypadá takto:

A návrh dívčího pokojíčku v 3D video pohledu vypadá takto:




Krok číslo 8.

Jakmile jsme měly hotové návrhy, tak jsme vyrazili na nákup nábytku a doplňků, které jsme si v klidu domova, u popíjení kávičky a u klábosení, v počítači společně do proměny vybraly. Moc jsme se při tom bavily, když se nám pod rukama vytvářel kreativní návrh celého holčičího pokojíčku. Navíc, když jsme už v obchodě věděly přesně, co chceme, a kde kterou konkrétní věc najdeme, tak nás nakupování v IKEA dokonce bavilo.

Krok číslo 9.

Ale pozor! Vše jsme nekoupily jenom tam. Zjistily jsme si jestli některý nábytek lze nakoupit z druhé ruky. A představte si, že jsme takto pořídili obě dvě IKEA růžově-bílé skříně na oblečení.

Krok číslo 10.

O víkendu jsme se za pomoci kamarádů vrhly do práce. Pokoj se nejdříve celý vyklidil, potom vymaloval a další den se mohla začít lepit tapeta se sovičkami, která přišla na jednu stěnu, hned u vstupu do pokoje. Jako další se pověsila nová garnýž, potom lustr ve tvaru velké pampelišky, ze kterého jsme měly největší radost. Když se rozsvítil, tak všude na stěnách odrážel jemné stíny pampelišky a to se nám moc líbilo. Nakonec jsme všichni začali zařizovat pokoj nábytkem, doplňky a textilem.


Krok číslo 11.

Po třech dnech usilovné práce byl pokojíček pro holčičky hotový. A jakmile jsme naše společné dílo dotvořily, nemohly jsme se obě vynadívat, jak moc se nám pokojíček líbil. Vydařený projekt a jeho překrásnou realizaci jsme zapili skleničku dobrého bílého vína a těšily se na okamžik, kdy pokojíček spatří nadšené očička dvou malých holčiček.


Když jsem v roce 2014 zakládala online projekt NukNuk Ateliér, tak jsem měla velké plány. Abych inspirovala lidi k snadným proměnám interiérů vytvořila jsem první TV online televizi pod názvem CroNuk Design, jejímž cílem bylo šířit inspirativní videa proměn v bydlení. A první video proměna pokojíčku, kterou jsem zveřejnila byla právě tato inspirativní proměna pokojíčku pro holčičky.

Přesvědčte se sami a prohlédněte si proměnu pokojíčku ve videu a na fotografiích



A na závěr mám pro vás ještě 3 rady, jak k proměně nejenom pokojíčku pro holčičky přistupovat:

1. Netrapte se tím, že hned nevidíte cestu

Pokud se svým projektem proměny začínáte, vykračujete na neznámou stezku. A čím více kroků na té stezce uděláte, tím lépe ji vyšlapete a zároveň poznáte. Stane se pro vás známou stezkou, ale až tehdy, když po ní budete pravidelně chodit.

2. Dělejte to pro sebe

Nesnažte se proměnu prostoru vymýšlet tak, aby se líbila přátelům nebo návštěvám. Uvědomte si, že je to váš domov, a proto byste se v něm měli cítit především vy dobře. Zkuste se zamyslet nad tím, jaká je ta vaše nejkrásnější vize o (s)novém bydlení a za ní jděte. Dejte do toho, co nejvíce vlastní originality!

Nevymyslíte to u pracovního stolu tím, že nad tím budete usilovně meditovat. Vznikne to až tehdy, když začnete tvořit.

3. Trénink dělá mistra

S každým dalším pokojem uvidíte více a více, jak se v něm vy sami cítíte. A můžete se ptát sebe sama: Jsem toto já? Je toto právě ten (s)nový prostor, ve kterém se cítím dobře? A čím více toho vytvoříte, proměníte, zrealizujete, tím budete více a více ukotvení ve svém prostoru. Vaše pocity a emoce se stanou jasnějšími, váš dům bude originálnější. Získáte JISTOTU. A čím více budete takto tvořit, tím více začnete vnímat svou ORIGINÁLNÍ HODNOTU.

Tak pokud jste si můj návod pečlivě přečetli, neváhejte a pusťte se do proměny pokojíčku u vás doma a pochlubte se navrhovaným nábytkem, textilem a doplňky v moodboardu nebo rovnou celou jeho proměnou ve Facebookové skupině, kterou jsem k těmto účelům vytvořila Bydlení - rekonstrukce, renovace, redesign, recyklace, kde společně s ostatními můžete sdílet zkušenosti z proměn vašeho bydlení.


156 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
FB inzeráty 2.png
Facebook-NukNuk.jpg

NukNuk Ateliér

Tento blog je místo, kde si můžete kromě článků autorky projektu NukNuk Ateliér Šárky Grycové přečíst i její příběhy a najdete tady náměty k motivaci, porci inspirace i nakopnutí do toho, abyste konečně začali tvořit váš vysněný domov. Stáhněte si některý z účinných taháků, abyste se naučili, jak proměnit váš sen o krásném domově do reality a bydleli božsky. Více o tvoření bydlení se Šárkou tady >>

Šárka je autorkou projektu Nuknuk Ateliér a inspiruje lidi, jak si mohou snadno a chytře přetvořit vlastní bydlení. Učí je, jak využívat potenciál vlastní kreativity, aby se mohli vydávat za svými sny a renovovat a přetvářet jejich domovy snadno, chytře a ekonomicky. Více o Šárce najdete tady >>

POJĎTE BYDLET BOŽSKY A MĚJTE RADOST Z VAŠEHO DOMOVA

Buďme ve spojení na sociálních sítích!

Staňte se fanouškem stránky na Facebooku NukNukAtelier - klikněte na "TO SE MI LÍBÍ"

Sledujte příspěvky stránky na Instagramu nuk.nukateliér - klikněte na "SLEDOVAT"

Inspirujete se příspěvky, sledujte je, komentujte, buďte se mnou ve spojení. :-)

 Tvorbou na chalupě jsem si nejenže splnila můj sen, ale díky vášni pro udržitelný design tady vytvářím osobitý a originální domov.

Nebojte se a vytvořte si taky prostor domova, ve kterém si budete plnit vaše sny.

Bude mi ctí vás na cestě za nimi provázet.

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
DSC01286.jpg

Šárka

Autorka projektu, renovátorka chalupy a máma skvělého syna :-)

Sledujte můj Instagram:

bottom of page