top of page
Obrázek autoraŠárka Grycová

Proměna koupelny aneb Stará koupelna je jako nová.


Zdravím Vás všechny ze statku.

V chalupě bylo mimo jiné potřeba zrenovovat starou a zašlou koupelnu. Nechtěla jsem do ní zpočátku investovat příliš peněz, protože rekonstrukci domu teprve plánujeme a každá koruna potom bude dobrá. Tak jsem se rozhodla, že ji zkusím vylepšit takovou jaká je. Dám vám několik tipů, jak si můžete vylepšit koupelnu tak, že vaše stará koupelna je jako nová.


Renovace zašlé koupelny

Nejprve bylo nutné vyčistit vanu i umyvadlo. Byly zašlé a špinavé od železité vody z místní studny a samozřejmě roky používáním. Po doporučení kamarádky jsem zvolila Super gel na rez a vodní kámen. Tahle fáze byla klíčová, protože kdyby se to nepodařilo, tak vanu budeme muset vyměnit a její likvidací zničit většinu obkladaček, které jsou kolem ní.


Tento čistič mně vážně mile překvapil! Po několika aplikacích gelu, kdy jej rozetřete po místech, které je potřeba vyčistit, se stal zázrak. Díky němu jsme ušetřili spoustu peněz a můžeme tak velkou rekonstrukci koupelny nechat až na fázi, kdy plánujeme úplnou renovaci domu. Tento výrobek opravdu zafungoval, a tak s klidným srdcem ho tady doporučuji všem, kdo řešíte zašlou špinavou vanu, umyvadlo nebo záchod, a nemáte na to, aby jste si pořídili nové. Nebo si nemůžete dovolit rozkopat celý prostor.


Před a po vyčištění vany v koupelně

Dalším tipem, který bych vám zde ráda zmínila je možnost natřít staré, zašlé obkladačky nebo dlažbu speciální barvou na dlaždičky. Barvu jsem koupila v hobby marketu zaměřeném na renovace, mám to asi 10 minut autem od statku.

V koupelně staré obklady měly především děsně špinavé spáry a v záchodě dlažba volala po stejné rehabilitaci jako obklady v koupelně. Tak jsem dle návodu všechny plochy dlaždiček a spár pořádně vyčistila a odmastila, a pak postupně nanášela 3 vrstvy barvy. Barvu jsem aplikovala válečkem a na místa, která byla hůře dostupná, jsem malovala štětcem.


Výsledek vypadá bezvadně! Naše stará koupelna je jako nová. Díky tomu jsem nemusela kupovat nové obklady do koupelny a novou dlažbu do WC, nemusela jsem ani shánět a platit obkládače ani platit za nutný materiál, který k obkládání potřebujete. A samozřejmě barva je odolná proti vodě a lze ji mýt a běžně ošetřovat.


Před a po renovace staré koupelny

Po několika dnech intenzivní a nijak náročné práce jsme mohli bez obav začít používat naši staro-novou koupelnu.


Proměna koupelny novým nátěrem dlaždic


Nový nátěr dlaždic v koupelně


Nová barva dlaždic v koupelně

Tímto jsem Vás chtěla především motivovat k rekonstrukci zašlých a nevzhledných koupelen, aby i vaše stará koupelna byla jako nová. Není zapotřebí hned vše bourat a likvidovat, obzvlášť, když na to nemáte peníze. Vybavte se různými čističi a chopte se činu.


Není to tak těžké. A kdybyste si nevěděly rady, tak mi napište, kde máte problém, pokusím se vám nějak poradit. A nezapomeňte se připojit k nám, tvůrcům a designérům vlastního bydlení a inspirovat se nadšením při proměnách našich domovů a sdílet s námi vaši motivaci a vášeň pro tvoření vašeho bydlení.



Mějte se hezky.

Šárka


656 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


FB inzeráty 2.png
Facebook-NukNuk.jpg

NukNuk Ateliér

Tento blog je místo, kde si můžete kromě článků autorky projektu NukNuk Ateliér Šárky Grycové přečíst i její příběhy a najdete tady náměty k motivaci, porci inspirace i nakopnutí do toho, abyste konečně začali tvořit váš vysněný domov. Stáhněte si některý z účinných taháků, abyste se naučili, jak proměnit váš sen o krásném domově do reality a bydleli božsky. Více o tvoření bydlení se Šárkou tady >>

Šárka je autorkou projektu Nuknuk Ateliér a inspiruje lidi, jak si mohou snadno a chytře přetvořit vlastní bydlení. Učí je, jak využívat potenciál vlastní kreativity, aby se mohli vydávat za svými sny a renovovat a přetvářet jejich domovy snadno, chytře a ekonomicky. Více o Šárce najdete tady >>

POJĎTE BYDLET BOŽSKY A MĚJTE RADOST Z VAŠEHO DOMOVA

Buďme ve spojení na sociálních sítích!

Staňte se fanouškem stránky na Facebooku NukNukAtelier - klikněte na "TO SE MI LÍBÍ"

Sledujte příspěvky stránky na Instagramu nuk.nukateliér - klikněte na "SLEDOVAT"

Inspirujete se příspěvky, sledujte je, komentujte, buďte se mnou ve spojení. :-)

 Tvorbou na chalupě jsem si nejenže splnila můj sen, ale díky vášni pro udržitelný design tady vytvářím osobitý a originální domov.

Nebojte se a vytvořte si taky prostor domova, ve kterém si budete plnit vaše sny.

Bude mi ctí vás na cestě za nimi provázet.

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
DSC01286.jpg

Šárka

Autorka projektu, renovátorka chalupy a máma skvělého syna :-)

Sledujte můj Instagram:

bottom of page