top of page

V kuchyni mám lustr z lastur

Zdravím vás ze statku.


Přivezla jsem si z Prahy starší kuchyňskou linku. Byla to první věc, co jsme si nechali s manželem, do tehdy nového bytu, udělat na míru. Navrhla jsem její tvar, barvu, uspořádání, je to už více než 22 let. Byl to můj první návrh kuchyně v životě.


Později jsem si do pražského bytu naplánovala novou, stylovější, kuchyni, kterou můžete vidět v příspěvku na blogu zde. Ale protože miluji předělávat starý nábytek, tak hned tak něco nevyhodím, tak jsem ji na nějaký čas uschovala u manželové maminky do stodoly.


A jak jsem dobře udělala! Přečkala tam pár let, až do okamžiku, než jsme jí přestěhovali tady na statek. Do kuchyně jsem umístila tuhle starší kuchyňskou linku z Prahy a místnost zkrášlila oblíbenými doplňky a detaily, jako například lustrem z lastur z mušlí, který mám velice ráda.


Můžete ho vidět v odraze zrcadla, společně s mojí maličkostí :-) níže na fotografii. Nebo skrze okno z venku. Lustr z lastur z mušlí jsem měla v Praze v ložnici, ale tady je teď v kuchyni.



Pohled na rozsvícený lustr z venku přes okno.

Tady dole na fotce vidíte mojí první pražskou kuchyňskou linku, která přečkala několik let ve stodole a nakonec se dočkala stěhování tady na statek do chalupy. Je celkem tvarově kompaktní, na vedlejší stěně je umístěná šuplíková věž s výsuvnou drátěnou skříní na potraviny.



Níže na obrázku je vidět sestavu skříněk - šuplíková věž s výsuvnou drátěnou skříní na potraviny. Hodně jsem si oblíbila hluboké šuplíky, které jsem už navrhla do několika kuchyňských linek. Díky tomu, že jsou objemné, tak do nich uložíte cokoliv, všechny velikosti hrnců, i ty 5-ti litrové, mixéry, kráječe nebo pokličky, dózy na mouku nebo nudle.

Ratanová křesla s kovovým stolem jsou umístěné pod ručně vyřezávaným zrcadlem slouží k pravidelnému stolování rodiny. Tady snídáme, obědváme i večeříme a piji ranní kávu. I když jde o prozatimní řešení, než si vytvoříme prostor s velkým jídelním stolem, nám to stačí. Je to útulné a vždycky se tam nějak vejdeme.


Na poličce pod zrcadlem mám ve skleněné dóze naložené kaštany v Alpě. Je to zázračné kaštanové mazání na klouby a svaly. Věděli jste, že krásné lesklé kaštany, ze kterých jsme jako děti dělali ve škole zvířátka, jsou vlastně zázračné? Dokáží pomoci při zdravotních problémech a také vám dodají energii. Můžete z nich připravit léčivé mazání. Ale nejen to.


Kaštany mohou pomoci lidem, které trápí problémy se žílami. Zlepšují totiž jejich prokrvení a zpevňují cévní stěny, působí protizánětlivě. Když se zeptáte ve své lékárně, určitě vám nabídnou velké množství přípravků obsahující kaštany.




Máte doma starou babičku nebo dědečka, kterým se svírají stářím dlaně? Poraďte jim, ať si třeba u televize vezmou do každé ruky kaštan, který budou převalovat. Ruce se tak uvolní a budou pohyblivější.


Abych pomohla synovi s cvičením plochých nohou, tak jsem použila následující tip:


Do malého povlaku se zipovým uzávěrem, který si ušijte nebo kupte, zavřete kaštany. Dejte jich tam tolik, aby jeden vedle druhého, rozložené naplocho, zabraly celou plochu polštáře. Potom si dejte do koupelny pod umyvadlo tento léčivý polštář.


Při každé hygieně, čistění pleti nebo zubů, stůjte na tomto polštářku. Stimulujete si tím všechny akupresurní body, zároveň všechny drobné svaly. Toto drobné "cvičení" synovi Matoušovi pomáhá při plochých nohou.


Mějte se krásně.

Zdravím Vás z kuchyně ze statku,

Šárka



292 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
FB inzeráty 2.png
Facebook-NukNuk.jpg

NukNuk Ateliér

Tento blog je místo, kde si můžete kromě článků autorky projektu NukNuk Ateliér Šárky Grycové přečíst i její příběhy a najdete tady náměty k motivaci, porci inspirace i nakopnutí do toho, abyste konečně začali tvořit váš vysněný domov. Stáhněte si některý z účinných taháků, abyste se naučili, jak proměnit váš sen o krásném domově do reality a bydleli božsky. Více o tvoření bydlení se Šárkou tady >>

Šárka je autorkou projektu Nuknuk Ateliér a inspiruje lidi, jak si mohou snadno a chytře přetvořit vlastní bydlení. Učí je, jak využívat potenciál vlastní kreativity, aby se mohli vydávat za svými sny a renovovat a přetvářet jejich domovy snadno, chytře a ekonomicky. Více o Šárce najdete tady >>

POJĎTE BYDLET BOŽSKY A MĚJTE RADOST Z VAŠEHO DOMOVA

Buďme ve spojení na sociálních sítích!

Staňte se fanouškem stránky na Facebooku NukNukAtelier - klikněte na "TO SE MI LÍBÍ"

Sledujte příspěvky stránky na Instagramu nuk.nukateliér - klikněte na "SLEDOVAT"

Inspirujete se příspěvky, sledujte je, komentujte, buďte se mnou ve spojení. :-)

 Tvorbou na chalupě jsem si nejenže splnila můj sen, ale díky vášni pro udržitelný design tady vytvářím osobitý a originální domov.

Nebojte se a vytvořte si taky prostor domova, ve kterém si budete plnit vaše sny.

Bude mi ctí vás na cestě za nimi provázet.

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
DSC01286.jpg

Šárka

Autorka projektu, renovátorka chalupy a máma skvělého syna :-)

Sledujte můj Instagram:

bottom of page